dilluns, 4 de juny de 2012

Calendari de difusió de l'estadística catalana

Recentment l'Institut d'Estadística de Catalunya ha posat a la seva pàgina web el calendari complet de difusió (prevista) de resultats de les operacions estadístiques de 2012. Amb aquest calendari l'institut d'estadística oficial de Catalunya posa a disposició de tothom la data concreta de publicació de cada grup de dades i facilita a l'usuari l'accés a aquesta informació.

L'accés al calendari es pot fer a través d'una API http://www.idescat.cat/api/cal/ o a través de la pàgina web http://www.idescat.cat/cal/

Un altre punt interessant és que permet consultar les dates en format iCalendar, podent-se sincronitzar amb el calendari de la feina, el del telèfon mòbil, etc. http://api.idescat.cat/cal/v1/calendari/2012.ics

A més, ni no es vol, no cal subscriure's al calendari de totes les publicacions. És a dir, si per exemple només ens interessa saber quan es publica l'EPA o les dades de l'IPC podem subsciure'ns només a aquests dos productes.

Aquest sistema de calendari es suma a les diferents eines que l'IDESCAT posa a l'abast per assabentar-se de la producció estadística catalana, com les diferents opcions de l'API, el seu RSS o el gadget de iGoogle.

Ja no hi ha excusa per no estar informat de quan l'Idescat publica dades!

1 comentari: