diumenge, 15 de maig de 2011

Copionic: eina gratuita per comparar documents a internet

El Citilab ha llençat una eina online, Copionic, que serveix per comparar textos extrets de la xarxa. Com plantegen a la seva web, permet trobar material duplicat per distingir si un document ha estat copiat o no, i (després d'uns minuts) dóna com a resultat un informe amb les troballes del programa, les fonts web concretes i el percentatge de coincidències. És per tant força útil per trobar textos plagiats total o parcialment d'internet.

Suposo que com tota eina tindrà les seves limitacions i potser no totes les troballes seran rellevants, en qualsevol cas és un bon punt de partida per trobar redaccions que han estat copiades d'altres llocs. Per utilitzar-lo, l'usuari s'ha de registrar a la seva pàgina web amb un compte i a partir d'aquí ja pot pujar els documents concrets (suporta diferents formats) dels quals vol cercar coincidències a la xarxa. Jo ho he provat pujant per analitzar un document en format .doc amb una part de text d'aquest mateix bloc i el resultat ha estat satisfactori. Ara bé, l'eficàcia per trobar còpies de dins dels documents no m'ha donat resultat (per exemple, he provat de buscar text copiat d'un document publicat en PDF a la meva feina i no ha trobat res).

Si voleu provar-lo, podeu copiar el text d'aquesta entrada i us dirà el nul percentatge de còpia que he fet de la web del citilab ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada