dimecres, 23 de març de 2011

Xarxa BCN antirumors

Els comerços d’immigrants poden tenir obert a qualsevol hora i, a més, reben subvencions per obrir el negoci i estan exempts de pagar els impostos que paguen els espanyols. Segur que hem sentit més d’un cop comentaris d’aquest tipus al parc, al supermercat o a la parada de l’autobús. És una de les mil i una llegendes urbanes escampades sobre el fenomen migratori, llegendes que, no obstant, són molt difícils de combatre degut a la força amb què arrelen entre la població.

La xarxa Barcelona antirumors és una iniciativa que es dedica a estudiar els rumors i els estereotips sobre la diversitat cultural tot aportant dades que desmenteixen aquest tipus de fal·làcies. Com plantegen a la seva pàgina d’inici, el seu objectiu és donar informació davant els rumors per pensar davant els estereotips i actuar davant els prejudicis.

Si bé trobo que a vegades les dades podrien estar una mica millor donades i més estructurades, recomano la pàgina perquè hi ha apartats força interessants i alguns documents que mereix la pena llegir. Tenen a més una agenda d’esdeveniments per difondre activitats i intercanvis d’experiències.

Altres llocs web interessants on obtenir informació divulgativa sobre el fenomen migratori són l’Observatori de la immigració a Catalunya, impulsat per la Fundació Jaume Bofill i el Portal de la immigració a Barcelona de la Fundació ACSAR.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada