divendres, 3 de desembre de 2010

Personalització de dades estadístiques a la pàgina web a través de l'IDESCAT

L'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) ha tret el servei "El municipi en xifres", que dóna accés a les dades estadístiques bàsiques dels 947 municipis i de les 41 comarques de Catalunya. Permet consultar la darrera dada disponible de 190 indicadors sobre diversos temes (població, macromagnituds, treball, etc.)

En la seva tasca d'obertura de dades estadístiques, també es permet crear un giny (widget, en anglès) per tal de personalitzar dades sobre un àmbit territorial. En concret, es poden escollir fins a 10 indicadors d'un llistat de temes i tenir-los actualitzats contínuament a la pròpia pàgina web per part de l'IDESCAT.

Val a dir que aquest producte és només un exemple del que es pot arribar a fer, ja que l'institut d'estadística també ha endegat una interfície de programació d'aplicacions (API), que ofereix mètodes perquè els programes de tercers puguin obtenir la informació i integrar-la en altres serveis, sempre i quan es tingui el potencial informàtic per fer-ho.

Un exemple d'aquesta eina, el giny de "El municipi en xifres" és aquest quadre que incrusto en aquesta entrada del bloc, amb una selecció de les darreres dades de Viladecans:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada